Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schapen Kemp vzw volgende 4 jaar opnieuw aan de slag op oevers Kanaalplas

VZW Kemp

Vanaf vrijdag 31 mei tot dinsdag 4 juni gaan de schapen van Kemp vzw opnieuw aan de slag op de oevers van de Kanaalplas. Nadien verhuizen ze naar het Zilvermeer. Later dit jaar komt ook nog het natuurgebied van ’t Oud Stort aan bod.

De overheidsopdracht voor Kemp vzw voor natuurbegrazing werd met vier jaar verlengd. 

De volgende vier jaar zorgen de schapen van Kemp vzw weer voor mooie taferelen langs de oevers van de Kanaalplas en op natuurgebied ’t Oud Stort. Kemp vzw zet in opdracht van het gemeentebestuur de kudde in voor natuurlijke begrazing. Hierdoor krijgt het typische Kempense heidelandschap opnieuw alle kansen om zich te ontwikkelen.

Bovendien vermijden we zo dat de prachtige vergezichten vanaf het toeristische fietspad over het water verdwijnen achter het opschietende groen. Het aanschouwen van de grazende kudde Kempische heideschapen met hun herder en ijverige hond neemt ons terug mee naar lang vervlogen tijden.

Vaste partner

'We kunnen al enkele jaren rekenen op een fijne samenwerking met Kemp vzw voor natuurbegrazing in onze gemeente. Ook na de verwoestende brand op maandag 20 mei blijft Kemp vzw onze betrouwbare en vaste partner voor deze belangrijke opdracht.

vzw Kemp, info@kempvzw.be, www.kempvzw.be

VZW Kemp

Deel dit artikel